Welzijn
Hulp
Vrijwilligers(werk)

HeenenWeer ook in Diemen?

Ben jij ook voor beter vervoer voor mensen die minder mobiel zijn? Er zijn mogelijkheden.

Cynthia Röge
Communicatiemedewerker
0 min leestijd
16
October 2024
Over dit artikel
Team Welzijn Diemen
0 min leestijd
16
October 2024

Je hebt waarschijnlijk wel eens iets gelezen over de Boodschappenbus, die in het verleden op woensdag minder mobiele bewoners tussen Cordaan en de markt vervoerde. Diemen voor Elkaar heeft als service om inwoners van Diemen door een vrijwilliger met de auto naar het ziekenhuis te vervoeren. Inmiddels wordt er in Diemen verder nagedacht over aanvullend personenvervoer van deur tot deur.


In sommige wijken van Amsterdam rijden sinds enkele jaren groene Canta’s van de Stichting HeenenWeer die mensen, die minder mobiel zijn, vervoeren van deur tot deur. Bijvoorbeeld als je moeilijk naar een bushalte kunt lopen. Of als je na een operatie niet gemakkelijk loopt.
Zo kun je tóch naar een eettafelproject, of Bingo! in het Noorderlicht, of sjoelen in De Schakel, of naar de huisarts of fysiotherapeut, of het winkelcentrum of de markt. Een rit via HeenenWeer kost 1 Euro.


Heen en Weer is een groot succes. Na de Pijp, Rivierenbuurt, Oud-Zuid en Centrum, is dit jaar ook HeenenWeer Buitenveldert opgericht.
Dit inspireerde een inwoner van Diemen-Noord om dit soort aanvullend vervoer ook in Diemen te realiseren, en een idee in te leveren bij onze gemeenteraad in het kader van de Ideeënmarkt/Motiemarkt. Samen met de indiener heeft Peter Prins,  gemeenteraadslid Ouderenpartij Diemen, dit idee uitgewerkt in een voorstel en een motie voor de gemeenteraad.


Het doel van het idee/project is om het isolement van mensen thuis te doorbreken door hen aanvullend vervoer van deur tot deur aan te bieden. Daartoe wordt de Stichting HeenenWeer Diemen opgericht. Die stichting bestaat uit een drietal vrijwillige bestuursleden, die dit aanvullend vervoer organiseren. Er zijn vrijwillige chauffeurs nodig, er zijn planners nodig, er is een vervoermiddel nodig en er is geld nodig. Er wordt een voorlopige subsidie-aanvraag voorbereid voor de gemeente Diemen. Er kunnen ook andere medefinanciers of donateurs zijn.


Heb je belangstelling om van deze vorm van aanvullend vervoer in Diemen gebruik te maken? Heb je vroeger werk gedaan waardoor je nu jouw kennis en ervaring hiervoor kunt inzetten? Wil je chauffeur, planner of donateur worden? Of voel je wel voor een bestuurslidmaatschap? Dan wij je op je aan te melden bij Diemen voor Elkaar via info@diemenvoorelkaar.nl of bij Peter Prins via prinspa2@kpnmail.nl.

Foto: HeenenWeer Amsterdam

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Leuk dat je je hebt aangemeld!

Je krijgt vanaf nu de leukste activiteiten en nieuws over Welzijn Diemen in je inbox.

Oeps! Er is iets misgegaan met het formulier.
Lees voor
Pauzeer